Què és la Brigada Intergeneracional?

Aquest Blog intenta posar sobre la taula un tema que ha quedat silenciat a milions de famílies durant molts anys, en unes generacions per por i les següents per desconeixement. Cal ser valents i parlar del passat per aprendre dels errors comesos i no repetir-los, però també cal saber qui som, d’on venim i així tenir més clar què volem pel nostre futur. Perquè sense coneixement no hi ha veritable llibertat. Aquesta Brigada Intergeneracional és un col·lectiu obert i es crea per tancar tantes ferides. Entre totes i tots hem de saber treure’n l’entrellat per poder mirar endevant sense ignorar el patiment dels nostres avantpassats i les conseqüències que ha tingut i encara té a la nostra societat actual. Cal no renunciar a la memòria i treure-la a la llum abans que sigui massa tard i no quedin testimonis directes d’aquella guerra que va marcar un abans i un desprès en aquest país, a Europa i al món sencer.

75 Aniversari Batalla de l'Ebre

Supervivents de la “Lleva del Biberó” el 25 de juliol de 2013 a la Cota 705 de la Serra de Pàndols

La idea d’aquest projecte surt durant l’homenatge que es va fer en el 75è aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre el 25 de juliol d’aquest 2013 i està dedicat a totes i tots qui van lluitar i a tothom qui ha patit les conseqüències d’aquesta guerra que va truncar una democràcia i uns drets bàsics que vam trigar a recuperar uns 40 anys i que estem tornant a perdre actualment. Que la seva lluita i el seu patiment no siguin en va. És avui, 24 de setembre que encetem aquest blog perquè tot just avui fa també 75 anys que morien tant el germà com el cosí de la meva àvia amb 18 anys acabats de fer. A ells dedicarem el primer post.

brigada intergenaracional cd

Per il·lustrar aquesta presentació del projecte Brigada Intergeneracional hem posat una imatge d’alguns dels encara supervivents de la “Lleva del Biberó” en l’acte del 75è aniversari de la Batalla de l’Ebre i també la portada del primer disc que hem pogut editar gràcies als mecenes, artistes i discogràfiques que han col·laborat. Hem fet i farem concerts, jornades, col·laboracions a actes i seguirem fins que tothom faci memòria. A l’era de la informació, desbordats de dades, hem de ser capaços de no perdre la perspectiva global de les coses. Fem i construïm memòria abans que l’enterrin del tot en la immensitat…

Dani Caracola, coordinador d’aquest blog i del projecte.

Advertisements

4 Responses to Què és la Brigada Intergeneracional?

  1. Alan Warren says:

    Molt be! Bon sort amb la seva projecte. A mi m’agrada!

  2. Pingback: 4a Jornada Fem Memòria — Jordi Montañez

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s